Baran贸w Sandomierski, 18 stycznia 2003
Zwyci臋zcy 3 pierwszych miejsc dostali z艂ote, srebrne i br膮zowe medale i wiele nagr贸d od sponsor贸w. Szczeg贸ln膮 nagrod膮 za zaj臋cie I-go miejsca okaza艂 si臋 wyjazd do W艂och. Jak zawsze imprezy tego typu s艂u偶膮 nie tylko promocji m艂odych talent贸w w艣r贸d kucharzy, ale tak偶e promocji znanych firm produkuj膮cych na rzecz gastronomii. Warto by by艂o dopracowa膰 ten w艂a艣nie punkt imprez kulinarnych.
Galeria zdj臋膰
Dodatkow膮 Nagrod臋 Publiczno艣ci przyznano Marzenie Or艂owskiej i Robertowi Biedrzyckiemu - Restauracja Chianti Warszawa.
W imieniu portalu GASTRONA.PL gratulujemy wszystkim
uczestnikom i zwyci臋zcom Konkursu!!
G艂贸wny organizator imprezy Pan Giancarlo Russo powiedzia艂:
"Chcia艂bym serdecznie podzi臋kowa膰 mojej narzeczonej Izie Pawe艂ek, kt贸ra by艂a faktycznym organizatorem tego konkursu, bez jej pomocy i zaanga偶owania niewiele bym zdzia艂a艂. Szczeg贸lne podzi臋kowania dla stowarzyszenia OSSKiC w osobie Pana Grzegorza Kazubskiego - jest to najbardziej powa偶ne stowarzyszenie tego typu w Polsce, kt贸re wykonuj臋 swoj膮 prac臋 profesjonalnie.
Podzi臋kowania dla Pani Tessy Caponi - Borawskiej, kt贸ra wraz ze swoj膮 osob膮 przywioz艂a do Baranowa znajomo艣膰 w najwy偶szym wymia偶e specyfiki kuchni w艂oskiej i zaszczyci艂a konkurs swoja obecno艣ci膮 w komisji degustacyjnej.
Kolejne ju偶 podzi臋kowania wszystkich cz艂onk贸w komisji technicznej i
degustacyjnej, a zw艂aszcza dla mojego najleprzego przyjaciela Piotra
Bikonta, kt贸ry rozumie i potrafi doceni膰 walory kuchni w艂oskiej.
Mam nadziej臋, 偶e wraz ze stowarzyszeniem OSSKiC spotkamy si臋 za rok przy okazji IV ju偶 edycji tego konkursu i w wi臋kszym gronie uczestnik贸w, poniewa偶 Konkurs Arte Culinaria Italiana sta艂 si臋 dzi臋ki swojemu poziomowi jednym z wa偶niejszych wydarze艅 w kregu restaurator贸w polskich.
A oto bardzo prosty przepis w艂oski dla wszystki amator贸w tej kuchni:
* gar艣c makaronu
* du偶o mi艂o艣ci
* fantazji do woli
NIECH 呕YJE KUCHNIA W艁OSKA !!!
Pan Luis Levano wyrazi艂 swoje podzi臋kowania: "Chcia艂bym tylko podkre艣li膰, 偶e rzeczywi艣cie zgromadzili艣my bardzo dobrych fachowc贸w, kt贸rym bardzo dzi臋kujemy. W szczeg贸lno艣ci tym, kt贸rzy oceniali wszystkich uczestnik贸w. Ci z kolei przygotowali bardzo dobre potrawy, na wysokim poziomie. Dzi臋kujemy r贸wnie偶 wszystkim kibicom, kt贸rzy dotarli do Baranowa, zobaczyli te wszystkie talerze. Chcia艂bym og贸lnie podzi臋kowa膰 wszystkim. Chc臋 tylko podkre艣li膰, 偶e to co dzisiaj zrobili kucharze polscy jest na wysokim poziomie".
Pan Grzegorz Kazubski, Prezes OSSKiC: "Za ka偶dym razem kiedy jestem w Baranowie odkrywam co艣 nowego. Tym razem odkry艂em kuchni臋 w艂osk膮 w miejscu, kt贸re budowa艂 w艂och i kt贸ry zostawi艂 chyba troch臋 ducha Italii. Tym samym ta kuchnia w艂oska by艂a w fajnym ciekawym wydaniu. Chcia艂bym serdecznie podzi臋kowa膰 za zaproszenie. By艂o mi niezmiernie mi艂o, 偶e mog艂em pom贸c w zorganizowaniu tego konkursu. My艣l臋, 偶e wszyscy dobrze si臋 bawili mimo tego, 偶e konkursy to punktacja, stres i ci臋偶ka praca. Pami臋tajmy jednak, 偶e najwa偶niejsza jest zabawa." |